Rabu, 5 Mei 2010

SiLabu

Salam Semua
Labu Kastard
Apo bondo eh ni ??...Labu yang dah bertebuk kepalanya dan disumbat pula dengan isi dan dijadikan kastard labu..teruje nak membuat bila tengok Chef Asma dan Zaliana ~ Jurnal Rasa ~ entry kastard labu..Pernah satu ketika dulu konon2nya menjadi juri hakim pada satu pertandingan memasak temanya menggunakan bahan dari labu..Dan resepi Labu Kastard ini memang dipilih menjadi juara sebab memang cantik dan sedap rasenya...Nampak je bahannya mudah dan buatnya pun tak susah mana tapi rupa2nya tak semudah yang disangka. Yang akak buat ni tak menjadi pun...tak pe ni percubaan pertama..Lawonya labu ni, tapi tau tak bila dibelah je labu ni terburai isi kastard tu macam benteng pecah...rupa2nya kastard tu tak mengeras walaupun lebih 1 jam dikukus...sudah2nya makan labunya tu je sebab tak rela nak makan isinya sebab dah terbarai..kesimpulannya mesti ada silap di mana2. Yang penting lepas ni cuba lagi dan belajar dari kesilapan ..Kalau percubaan kedua menjadi baru akak entry penuh kisah silabu ini..ok byeeee , jumpe lagi!